WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   TIPS   ⁄  Και δεν θα ξαναπετάξεις τίποτα!
αναρτήθηκε στις: 11-06-2013 04:23:08 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 2890 φορές
Και δεν θα ξαναπετάξεις τίποτα!
 

Πριν μέρες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (βλέπε σχετικό link) όπου κεντρικό της μήνυμα ήταν το «Think.Eat.Save» δηλαδή με δικά μου λόγια, δεν πετάμε φαγητό και προσέχουμε τι ψωνίζουμε ώστε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Σήμερα λοιπόν θα σου δώσω μερικές συμβουλές για το τι μπορείς να κάνεις με φαγητό που έχει μείνει από κάποιο πάρτι ή ένα μεγάλο τραπέζι που έχεις διοργανώσει. Και πάντα μένει φαγητό και φυσικά δεν θέλεις να φας το ίδιο και την επόμενη μέρα.
Ώρα λοιπόν να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο με το ήδη υπάρχον φαγητό που μας έχει μείνει. Προϋπόθεση πάντα είναι να έχεις εξασφαλίσει ότι αυτό που έχει μείνει έχει φυλαχτεί προφυλαγμένο, όσο νωρίτερα γίνεται στο ψυγείο και φυσικά να καταναλωθεί μέσα σε τρεις μέρες.

Κρέας και πουλερικά
Μπορείς να φτιάξεις πολλές συνταγές με ότι έχει απομείνει σε κρέας και κοτόπουλο. Απλά κόψε τα σε κομματάκια, σε φέτες, κάνε τα κιμά και μετά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε σούπες, στη σαλάτα ή ως γέμιση για wraps και σάντουιτς.
Για παράδειγμα, μπορείς να κόψεις σε μικρές φέτες κρέας ή κοτόπουλο και να το σοτάρεις με ψιλοκομμένα λαχανικά και σάλτσα και έχεις ένα stir fry κινέζικο πιάτο. Διαφορετικά ανακάτεψε τα ίδια υλικά με μαγιονέζα και πίκλες αγγουριού και έχεις τη γέμιση για τα σάντουιτς.

Φρουτοσαλάτα
Βράζοντας τα φρούτα που έχουν μείνει κάνεις λαχταριστές πουτίγκες, όπως επίσης μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για καλοκαιρινά smoothies.

Ψωμί
Σου έχει μείνει ψωμί το οποίο μέσα σε μία μέρα έχει μπαγιατέψει και σκληρύνει. Μην ανησυχείς καθόλου. Μπορείς να το κάνεις θρύμματα και να το χρησιμοποιήσεις ως φρυγανιά τριμμένη (άλλωστε τι νομίζεις ότι είναι αυτό που αγοράζεις από το Σ/Μ?), μπορείς να το τεμαχίσεις σε κυβάκια και να κάνεις κρουτόν για τις σαλάτες και τις σούπες σου. Να το χρησιμοποιήσεις για ωραιότατες αυγοφέτες το επόμενο πρωί. Αλλά και να προγραμματίσεις να ετοιμάσεις λαχταριστά μπιφτέκια με την πρώτη ευκαιρία, καθώς το μπαγιάτικο ψωμί είναι το καλύτερο στο να απορροφήσει το μίγμα του αυγού καλύτερα και να τα κάνει αφράτα.

Ζυμαρικά
Χρησιμοποίησε τα ζυμαρικά που έχουν μείνει σε σούπα, ομελέτα και σαλάτα. Να μια εύκολη συνταγή να μετατρέψεις αυτό που θα κατέληγε στα σκουπίδια σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Ζέστανε ελαιόλαδο ή βούτυρο σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με κρεμμύδι, ντομάτα κολοκύθι και μανιτάρια ψιλοκομμένα. Χτύπησε μερικά αυγά με αλάτι και πιπέρι και ρίξε τα στο τηγάνι σου. Πρόσθεσε από πάνω λίγο τυρί της επιλογήςκαι άσε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά. Μπορείς να αναποδογυρίσεις την ομελέτα σου μία φορά ή ακόμα και να την βάλεις στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Λαχανικά
Τι μπορείς να κάνεις με τα μαγειρεμένα ήδη λαχανικά όταν δεν θέλεις να συνοδέψουν ξανά το επόμενο σου γεύμα. Κάτι πολύ χορταστικό, όταν τα ψήσεις με λίγο τυρί, ζυμαρικά και λίγη τριμμένη φρυγανιά ή αν τα μετατρέψεις σε μια λαχταριστή αχνιστή σούπα.
 

Περιμένω και τις δικές σου προτάσεις!

 

Άρθρα στην κατηγορία


Αξίζει να διαβάσετε

Άνθρωποι Μονάχοι..
Άνθρωποι Μονάχοι.. Ένας άνθρωπος χωρίς όραση από όταν γεννήθηκε, από ιατρικό λάθος και παραπάνω οξυγόνο στην θερμοκοιτίδα του….. έμαθε να παίζει πιάνο χωρίς να βλέπει και να...