WhenaWoman.gr  ⁄   ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ   ⁄   ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ   ⁄  Γυναίκες στον αέρα!
αναρτήθηκε στις: 19-06-2013 11:56:45 γράφτηκε από: Art έχει διαβαστεί 3264 φορές
Γυναίκες στον αέρα!
 

320 ζωές στον βυθό της θάλασσας...!! Ήταν τόσο εύκολο λοιπόν? Αυτό το μικρό ανασήκωμα της μύτης του αεροπλάνου το οποίο προκάλεσε στολάρισμα και μετά... τίποτα.. όλα τελείωσαν... όλα πάνω στην σκοτεινή άμμο του Ιονίου πελάγους... ένας λάθος χειρισμός από το πλήρωμα της πτήσεως που δημιούργησε την πιο οδυνηρή τραγωδία στην ιστορία της χωράς μας. Μια  βαθιά ανάσα ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω εκείνη την στιγμή... Το «GAME OVER» στην οθόνη έκανε την απογοήτευση να φωλιάσει μέσα μου..

«Αλεξάνδρααα!!! Πάλι με αυτό το κουτί ασχολείσαι? Έλα να τελειώσεις τα μαθηματικά. Πανελλήνιες έρχονται και με αυτό που αποφάσισες να ασχοληθείς στην ζωή σου δύσκολα τα πράγματα....» φώναξε η μαμά μόλις συνειδητοποίησε ότι είχαν περάσει δυο ώρες προσπάθειας μου να προσγειώσω το airbus στο δύσκολα προσεγγίσιμο αεροδρόμιο της Κερκύρας... Αχχ αυτό το flight simulator... με φέρνει πάντα τόσο κοντά στο όνειρο μου..

Ναι εγώ όπως καταλάβατε είμαι η Αλεξάνδρα  και αυτή ήταν μια συνηθισμένη αποτυχημένη μου προσπάθεια να υποδυθώ την επαγγελματία πιλότο...

Συνήθως τα κοριτσάκια στα 5 τους ασχολούνται με τις κούκλες τα μαλλιά και τις μπογιές τους. Εγώ μάλλον ήμουν το "μαύρο πρόβατο" αφού κύρια ενασχόλησή μου ήταν ο έλεγχος του τηλεκατευθυνόμενου τζετ μου για τυχόν διαρροές στα υδραυλικά του.. αργότερα ήρθαν τα πρώτα DVDs, οι φωτογραφίες, τα βιβλιαράκια και τέλος ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Στρασβούργο με επαγγελματίες πιλότους που με διδάξαν τα μυστικά του επαγγέλματος... όπου το παιχνίδι έγινε πάθος, έρωτας, εμμονή... ΟΝΕΙΡΟ!

Η πρώτη αντίδραση όλων στην απόφαση μου για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης αυτού του επαγγέλματος και ειδικότερα στην Ελλάδα, ήταν καταφατική. Το χάσμα ανάμεσα στα δυο φύλα μπορεί σήμερα στον 21ο αιώνα να έχει γεφυρωθεί όμως δεν έχει εξαφανιστεί πλήρως και όχι τόσο στην καθημερινότητα μας όσο στην δουλειά και ειδικότερα σε τέτοια ανδροκρατούμενα επαγγέλματα. Παρόλα αυτά οι ελληνικές εταιρίες προσδοκούν την απόκτηση γυναικών πιλοτών ενώ πολλές έχουν ήδη αρκετές. Αντίθετα οι σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων είναι αρκετά τεταμένες ακόμα. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να δείξει ότι είναι ευαίσθητη. Υπάρχει η προκατάληψη από τους άντρες ενάντια στις γυναίκες του επαγγέλματος. Για να ασχοληθείς πρέπει να είσαι αποφασισμένη με πείσμα να αντέξεις, να ασχοληθείς, να πετύχεις και τελικά να δείξεις πως οι διαφορές είναι ελάχιστες ενώ υπάρχει η ικανότητα το "ασθενές φύλο" να σταθεί στα πόδια του και να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που προκύπτει. Έτσι ξεπέρασα κάθε κριτική ενάντια στην απόφαση μου και ξεκίνησα την έρευνα.

Ελλάδα... μια τόσο όμορφη χώρα, με φυσικό και πολιτισμικό πλούτο, αλλά με αδυναμία στην ανταμοιβή των νέων που έχουν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Για να εκπαιδευτείς η Ελλάδα είναι μια αρκετά ατελέσφορη προσπάθεια. Το κόστος είναι χαμηλότερο από κάθε άλλη χώρα αλλά η εκπαίδευση και η εξάσκηση δεν είναι τα στοιχεία τα οποία υπερτερούν στα πανεπιστήμια για τους Έλληνες πιλότους.
Φαίνονται όλα απογοητευτικά και δυσάρεστα δεν είναι όμως... μετά από χρόνια σκληρής προσπάθειας έρχεται το κομμάτι του ονείρου και της ελευθερίας.... Μπαίνεις το πιλοτήριο, πιάνεις στα χέρια σου το τιμόνι, ακούς τον ήχο από τις μηχανές να δυναμώνουν, κρατάς δυνατά  το κάθισμα και μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου  κοιτάς τον κόσμο από ψηλά και νιώθεις ένα απίστευτο αίσθημα αυτοϊκανοποίησης, απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου...

Το θέμα είναι να βάλεις τον στόχο όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα θέλησης και χρόνου!

 

Περισσότερα άρθρα από Art


Αξίζει να διαβάσετε

Ημερολόγια μοτοσυκλέτας.... γένους θηλυκού!
Ημερολόγια μοτοσυκλέτας.... γένους θηλυκού! Μέρος πρώτο. Αγαπητό ημερολόγιο, πάντα πίστευα ότι η μηχανή είναι αντρική υπόθεση και ότι εμείς οι γυναίκες ανήκουμε στη θέση του συνοδηγού. Τελευταία όμως,...