WhenaWoman.gr  ⁄   ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ   ⁄   ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ   ⁄  Μα δεν προλαβαίνω!!!
αναρτήθηκε στις: 28-09-2011 11:39:00 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 1459 φορές
Μα δεν προλαβαίνω!!!
 

Φίλη μου το ξέρω, το έχω πει κι εγώ αμέτρητες φορές, κι επίσης σκέφτομαι πως είναι αδικία η μέρα να διαρκεί μόνο 24 ώρες, αλλά και πάλι, όσες παραπάνω και να ήταν πάλι δεν θα προλαβαίναμε. Κι αυτό γιατί για όλα πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα!
Η σωστή στιγμή είναι το Α και το Ω.
Μπορεί ήδη να το γνωρίζαμε θεωρητικά αυτό το κλισέ, αλλά πλέον υπάρχουν και αποδείξεις.
Χάρη στη χρονοβιολογία – μια σχετικά νέα επιστήμη που ερευνά το πως οι ώρες της ημέρας επηρεάζουν το σώμα μας – γνωρίζουμε πλέον ότι μπορούμε να ασχοληθούμε με διάφορες εργασίες πιο αποτελεσματικά αν προγραμματίσουμε το χρονοδιάγραμμα μας σύμφωνα με τους σωματικούς μας ρυθμούς. Άλλος ένας τρόπος για να κάνουμε το χρόνο φίλο και σύμμαχο μας, είναι να βρούμε σύμφωνα με τους βιορυθμούς μας, την ιδανική ώρα για να πάρουμε έναν υπνάκο ή να γυμναστούμε. Και, καθώς οι εξωτερικές δυνάμεις – όπως οι ρυθμοί του κόσμου γύρω μας – επίσης επηρεάζουν το σωστό χρόνο, αρκεί να ξέρουμε ποια είναι η σωστή στιγμή για να πηγαίνουμε σε συγκεκριμένα μέρη ή υπηρεσίες, αλλά και πως θα δώσουμε χαρά στο σκυλάκι μας.
Ηθικό δίδαγμα : Χαμογέλα στο ρολόι σου και ίσως και αυτό σου κλείσει με νόημα το μάτι.

Στο συγύρισμα του σπιτιού
4 μ.μ.
Είναι πιθανό να σφυρίζεις τον αγαπημένο σου ρυθμό καθώς καθαρίζεις τα τζάμια αν το κάνεις αργά το μεσημέρι.
Εκείνες τις ώρες ο συγχρονισμός χεριών – ματιών βρίσκεται στο κορύφωμα του και τα επίπεδα της διάθεσης είναι υψηλά. Αν κάποιος στο σπίτι υποφέρει από αλλεργίες ή άσθμα, απέφυγε τις βραδινές ώρες – όταν κανονικά πρέπει να κοιμάστε - , καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες – τα συμπτώματα των ρινικών αλλεργιών χειροτερεύουν στο διάστημα από 6 το πρωί έως το μεσημέρι, ενώ του άσθματος μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί - , και καλό είναι να έχεις ολοκληρώσει τις δουλειές πριν αυτό το άτομο μπει στο σπίτι. “Χρειάζεται σχεδόν μια ώρα μετά το καθάρισμα για να αποδυναμωθούν όσα προκαλούν αλλεργίες, μεταξύ των οποίων και η σκόνη”.

Για να πάρεις έναν υπνάκο
1-2.30 μ.μ.
Οι γιατροί μέχρι πρότινος πίστευαν ότι η απογευματινή υπνηλία ήταν η απόρροια ενός πλούσιου και μεγάλου γεύματος.
“Έχει παρατηρηθεί όμως πως νωρίς το απόγευμα σημειώνεται μια πτώση στη θερμοκρασία του σώματος, η οποία προκαλεί υπνηλία” λέει ο δρ Σμολένσκι. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς κούραση που σεκάνει να θέλεις να κοιμηθείς το βράδυ. Ο υπνάκος πρέπει αυστηρά να διαρκεί 15-20 λεπτά. Αν κοιμηθείς πάνω από μία ώρα, θα καταλήξεις να αισθάνεσε μια διαρκή αδράνεια και θα νιώθεις ακόμα πιο αδύναμη όταν ξυπνήσεις.

Για να βγάλεις το σκύλο βόλτα
8-9 μ.μ.
Για εσένα η βόλτα με το σκύλο είναι μια ευκαιρία να περπατήσεις λιγάκι και να πάρεις μαι ανάσα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.
Για εκείνον όμως σημαίνει πολύ περισσότερα. Πρόκειται για την κοινωνική του ζωή. Από τη μια, όσοι έχουν τετράποδα διαθέτουν περισσότερο χρόνο το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ για να βγάλουν βόλτα το σκύλο τους και, από την άλλη, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για το ζωάκι σας να τρέξει ή να απολαύσει μυρωδιές και ήχους που έχασε από την πρωϊνή γρήγορη του βόλτα και να νιώσει ιδιαίτερα ευτυχισμένο που βλέπει τους φίλους του και κάνει τις φυσικές του ανάγκες σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον. Οι απογευματινές βόλτες επίσης είναι προτιμότερες, γιατί προστατεύουν και εκείνον και εσένα από τη ζέστη της ημέρας και επιπλέον τον κάνουν να νιώθει πιο άνετα πριν το βραδινό του ύπνο.

Για να γυμναστείτε
5-6 μ.μ
Για να βελτιώσεις τη σωματική σου κατάσταση, να μειώσεις τις πιθανότητες τραυματισμών και μικροκακώσεων και να καλυτερεύσεις τον ύπνο σου, η ιδανικότερη ώρα για να ασκηθείς είναι αργά το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα.
Εκείνες τις ώρες οι πνεύμονες σου χρησιμοποιούν το οξυγόνο πιο έξυπνα, έχεις καλύτερο συντονισμό και οι μύες σου είναι ζεσταμένοι, με συνέπεια να μειώνονται οι πιθανότητες να πάθεις κάποιο διάστρεμμα ή τέντωμα. Θα πρέπει επίσης να έχεις ολοκληρώσει την άσκηση τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσεις για ύπνο, ώστε όταν ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι τα επίπεδα της αδρεναλίνης να έχουν πέσει αρκετά και να μπορέσεις να κοιμηθείς χωρίς πρόβλημα. Επίσης αν νιώθεις φορτισμένη στο τέλος της ημέρας, η άσκηση θα λειτουργήσει ως καταπραϋντικό τους στρες.

Για να πας στην εφορία
11 π.μ. - 12 μ
Όσες φορές αποφάσισες να πας στην εφορία τις πρώτες πρωινές ώρες για να ξεμπλέξεις γρήγορα και να είσαι εγκαίρως στη δουλειά σου, ήρθες αντιμέτωπη με μια ατελείωτη ουρά, με αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση να εξυπηρετηθείς λίγο πριν κλείσει η εφορία και στη χειρότερη να πάρεις χαρ΄τακι για την επόμενη μέρα. Βλέπεις την ίδια ιδέα είχαν όλοι. Αν πας για ένα απλό παράβολο, δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης. Για διαδικασίες όμως που απαιτούν να μπαινοβγαίνεις σε γραφεία, τα δεδομένα αλλάζουν, κυρίως σε κρίσιμες περιόδους, όπως όταν αλλάζουν οι συντελεστές δόμησης ή κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις. Μια μέρα πριν πας, τηλεφώνησε στο αρμόδιο γραφείο και ρώτησε ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την περίπτωσή σου. Έτσι μειώνεις τις πιθανότητες για περισσότερο χρόνο αναμονής.

Για να κάνεις αλλαγή σε ένα μαγαζί
10 π.μ.
Προτίμησε τις πρωινές ώρες για να αλλάξεις το παντελόνι που αγόρασες και τελικά δεν σε κολακεύει.
Η κίνηση στα μαγαζιά είναι περιορισμένη εκείνες τις ώρες και είναι ίσως η μοναδική στιγμή κατά την οποία όλοι οι υπάλληλοι είναι στο πόστο τους. Ωστότο πριν πας, κοίτα προσεκτικά την κάρτα αλλαγής, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να γράφει πως δεν γίνονται αλλαγές συγκεκριμένες μέρες ή περιόδους, όπως το Σάββατο. Φρόντισε, φυσικά, να έχεις μαζί σου την απόδειξη ή την κάρτα αλλαγής.

Για να πας στο γιατρό
8-9 π.μ. ή 5-6 μ.μ.
Θα ξοδέψεις λιγότερο χρόνο αναμονής στο σαλόνι του ιατρείου αν κλείσεις ραντεβού νωρίς το πρωί ή το πρώτο απογευματινό ραντεβού.
Οι γιατροί ξεκινούν όλο ενέργεια το πρωί και αναπληρώνουν τις δυνάμεις τους όσο το ιατρείο είναι κλειστό το μεσημέρι. Τέλος να θυμάσαι ότι οι παιδίατροι και οι οικογενειακοί γιατροί έχουν περισσότερη δουλειά το απόγευμα, τότε που έχουν κλείσει τα σχολεία και τα γραφεία. Αν φύγεις από το ιατρείο με μια συνταγή για φάρμακα, πήγαινε στο φαρμακείο λίγο πριν κλείσει το μεσημέρι, όταν θα έχει λιγότερο κόσμο.

Για να κουρευτείς
8-9 π.μ. Κλείνοντας το πρώτο ραντεβού την ημέρας θα σε κάνει να βγεις από το κομμωτήριο ανανεωμένη και στην ώρα σου.
Κι αυτό γιατί δεν θα έχουν προηγηθεί άλλα ραντεβού, που πιθανόν να έχουν πάει πίσω το όλο πρόγραμμα. Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί είναι μέρες αιχμής. Ένα κούρεμα νωρίς το πρωί έχει επίσης περισσότερες πιθανότητες να πετύχει, καθώς τα επίπεδα του στρες είναι αρκετά χαμηλά. Για εγγυημένη εξυπηρέτηση, βέβαια, ρώτησε απευθείας την κομμώτρια ή τον κομμωτή σου ποια είναι η καλύτερη στιγμή για κούρεμα.

 

Αξίζει να διαβάσετε

Πάμε γι'άλλα!
Πάμε γι'άλλα! Η Μ. ρωτάει :    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΜΗΜΑ. ΤΣΠΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ...