WhenaWoman.gr  ⁄   ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ   ⁄   ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ   ⁄  Το σπίτι της σχεδιάστριας μόδας Λίλα Ρόουζ
αναρτήθηκε στις: 27-03-2012 12:57:43 γράφτηκε από: Coocie έχει διαβαστεί 5940 φορές
Το σπίτι της σχεδιάστριας μόδας Λίλα Ρόουζ
 

Περπατώντας κανείς στους δρόμους της Νέας Υόρκης θα δει τις βιτρίνες, τα καφέ και τα καταστήματα αλλά σπάνια θα περάσει μπροστά από ένα ισόγειο διαμέρισμα. Η έκπληξη λοιπόν των περαστικών που συνειδητοποιούν περνώντας μπροστά από το σπίτι της Λίλα Ρόουζ ότι δεν πρόκειται για κατάστημα αλλά στην πραγματικότητα για το καθιστικό - και την τραπεζαρία και την κουζίνα - ενός κανονικού σπιτιού, δεν είναι αδικαιολόγητη. Κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό για τους ιδιοκτήτες αυτού του διαμερίσματος, τη σχεδιάστρια μόδας Λίλα και το σύζυγό της Μπράντον Τζόουνς, διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων.

Μαζί με τα δύο μικρά παιδιά του, το ζευγάρι ζει ευτυχισμένο σε ένα τεράστιο ισόγειο με δύο ημιυπόγεια, προσφέροντας την καθημερινότητά του σε πλήρη θέα στους περίοικους. Το διαμέρισμα σχεδιάστηκε από την Εμέιλ Έντρος και τον Νταν Γουντ, ιδρυτές της εταιρίας Work Architecture. «Ανέκαθεν μας άρεσε να μένουμε στο ισόγειο», εξηγεί η Ρόουζ καθώς μας ξεναγεί στο σπίτι της. Είναι το τρίτο ισόγειο στο οποίο ζει το ζευγάρι, με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά ο χώρος (560 τ. μ.) είναι μεγάλος. Στα 30 σχεδόν μέτρα της πρόσοψης αναπτύσσονται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα.

Στο βάθος του σπιτιού βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, ένα γραφείο και μια ζεστή γωνιά για οινογνωσία που φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα κάβα τους. Ένα τόσο μεγάλο εσωτερικό θα μπορούσε εύκολα να μοιάζει χαώδες αλλά με τους έξυπνους χωροταξικούς διαχωρισμούς της εταιρίας Work και τη διακόσμηση της Λίλα δίνει μια αίσθηση γενναιοδωρίας και χαλάρωσης - κάτι που αντιπροσωπεύει τους ιδιοκτήτες του. Η Έντρος και ο Γουντ εμπνεύστηκαν αυτό που αποκάλεσαν «διαδοχική πορεία από τη δημόσια προς την ιδιωτική ζωή»: ένα ευάερο καθιστικό ύψους 4,8 μέτρων στο μπροστινό μέρος, με άφθονο χώρο στους τοίχους για έργα τέχνης, ένα «Shaker box», ένα διαχωριστικό δηλαδή χώρο επενδυμένο με ξύλο μπαμπού που περιλαμβάνει το μπαρ, κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους και μια τραπεζαρία που αναδύεται από το πάτωμα.

Ακόμα, μια κουζίνα με μια καθημερινή τραπεζαρία και ένα media room. Στη συνέχεια, ένας χώρος τον οποίο οι αρχιτέκτονες ονομάζουν «The void» (το κενό) περιλαμβάνει μια σιδερένια σκάλα επενδυμένη με ξύλο που συνδέει το μπροστινό κομμάτι του διαμερίσματος με μια πτέρυγα τριών επιπέδων με πιο ιδιωτικούς χώρους, όπως τα υπνοδωμάτια. Το Void περιλαμβάνει και το Stitchevator, έναν ανελκυστήρα σε σχήμα σπιτιού Μονόπολης για τον Stitch, το τεριέ της οικογένειας που αρνείται να χρησιμοποιήσει τη σκάλα. Η Λίλα και ο Τζόουνς δέχονται συχνά κόσμο σπίτι τους, γι' αυτό ολόκληρο το μπροστινό μέρος του διαμερίσματος μπορεί να μετατραπεί σε μια ατελείωτη τραπεζαρία (ή σε μια πασαρέλα μόδας) όταν όλα τα τραπέζια ενώνονται με αποσπώμενα κομμάτια, φτιαγμένα κατά παραγγελία.

Πάνω στο λευκό των τοίχων και του δαπέδου του καθιστικού - μια γυαλιστερή εποξειδική ρητίνη το γλιτώνει από την απελπιστικά δύσκολη συντήρηση - η Λίλα άπλωσε τα αγαπημένα της αντικείμενα: φωτογραφίες καλλιτεχνών από τη Ρουθ Όρκιν μέχρι τον Γουίλιαμ Γουέγκμαν, ένα κυκλικό banquette του Πιερ Πολέν, ένας αγαπημένος καναπές από τον Έντουαρντ Γουόρμλεϊ του οποίου η ταπετσαρία αποτελείται από τρία διαφορετικά υφάσματα και ένα ζευγάρι καρέκλες Louis XIV καλυμμένες με ύφασμα κεντημένο με παγέτες. «Θεωρώ ότι αυτό το δωμάτιο είναι πολύ λαμπερό και ευχάριστο για να κάθεσαι αλλά και για να υποδέχεσαι καλεσμένους», λέει Λίλα. Είναι επίσης ένας εκπληκτικός τρόπος να χαιρετάς τους γείτονές σου - ή τελείως άγνωστους ανθρώπους που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να περνούν απέξω.

Πηγή: in.gr

 

Αξίζει να διαβάσετε

Κουράστηκα, βαρέθηκα – ΑΝΤΙΔΡΩ!!!
 Κουράστηκα, βαρέθηκα – ΑΝΤΙΔΡΩ!!! Μου είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστώ στα καινούρια δεδομένα… Ένας χρόνος έφυγε και μαζί του πήρε ότι άσχημη ανάμνηση υπήρχε… Με καινούρια ψυχολογία,...