WhenaWoman.gr  ⁄   ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ   ⁄   ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ   ⁄  Ασκήσεις Greeklates...
αναρτήθηκε στις: 10-02-2012 13:56:43 γράφτηκε από: V for Victory έχει διαβαστεί 6915 φορές
Ασκήσεις Greeklates...
 

Ασκήσεις Greeklates: Μια νέα επαναστατική μέθοδος για υγιεινή ζωή. ;)

Ξύπνησα σήμερα και είμαι down. Σπαρίλα...φφφφ λέω να αρχίσω γυμναστική.
Αλλά εκεί που φτάσαν και οι μηνιαίες συνδρομές , από το γυμναστήριο ούτε απέξω δεν περνάω. Έψαξα πολύ στο διαδίκτυο και βρήκα ένα καταπληκτικό προγραμματάκι που αν το τηρήσω καθημερινά τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Το πρόγραμμα προλαμβάνει διάφορες απλές ασκήσεις. Συνδυάζει την yoga και το pilates συνοδευόμενα με την κατάλληλη μουσική. Κάθε άσκηση διαρκεί όσο και το προτεινόμενο μουσικό κομμάτι.

Αρχίζουμε παρέα τι λέτε; Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας , το πιο ωραίο χαμόγελο σας και εμπρός μαρς!!!
Πάμε για ζέσταμα τέσσερα λεπτά επιτόπιο τροχάδην


Τρέχουμε, έλα, εν δυο εν δυο μην κλέβουμε έλα με ρυθμοοοο!!!!

Αχ κουραστήκαμε; Άντε ας πιούμε μια γουλιά νεράκι όσο είναι ακόμα ‘ελεύθερο’ αγαθό σε λίγο θα το πληρώνουμε χρυσάφι ...Στην υγειά μας να ‘μαστε καλά Τώρα η επόμενη άσκηση : κοιλιακοί πέντε επαναλήψεις- παύση και πάλι το ίδιο για 4 λεπτά και κάτι . Στρωματάκι και ....


Ωραία ήδη αισθάνομαι καλύτερα .Οι παλμοί ανεβαίνουν και νιώθω μια περίεργη ευεξία .Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα και δύο μην σου πω δεν έχει φορολογηθεί ακόμα το οξυγόνο , καλά... χαζοί είναι οι νομοθέτες ; Αν μας φορολογούσαν το οξυγόνο που αναπνέαμε θα είχε καλυφθεί το έλλειμμα. . Τι ΔΝΤ μου λες και ποια δάνεια...Άπαπα δεν ξέρουν πως να μας τα αρπάξουν ...τους οικτίρω

Η επόμενη άσκηση είναι απλή : Σε όρθια στάση τεντωμένο το σώμα , το κεφάλι ψηλά και τα πόδια κολλημένα στην γη . Θα γυμνάσουμε τα πνευμόνια μας εισπνοή- εκπνοή. Αυτή η άσκηση είναι πολύ σημαντική χωρίς δυνατά πνευμόνια δεν κάνεις τίποτα Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να συγχρονίσουμε τις ανάσες μας για περίπου δύο λεπτά.


Ναι ,σας ακούω μέχρι εδώ φτάνουν οι φωνές σας και χαίρομαι πολύ!Γυμναζόμαστε παρέα .Μισό λεπτό να φέρω μια πετσέτα να σκουπιστώ. Δάκρυσα ... Όλα καλά μέχρι εδώ πάμε για το δύσκολο τώρα .Διατάσεις και stretching έντονo, δύσκολο, για τρία λεπτά. Προσοχή αν κάποιος νιώσει τραβήγματα στους μυς του μην σταματήσει αυτή η άσκηση αν δεν ολοκληρωθεί βάζετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας .
Έτοιμοι Πάμε!!!


Πως είμαστε ; Κλάταρε κανείς ; Βοηθήστε αυτόν που έπεσε να σηκωθεί για να ξαναπροσπαθήσει την άσκηση. Οι υπόλοιποι θα τον περιμένουμε για 2 λεπτάκια κάνοντας τροχάδην και συνεχίζουμε όλοι μαζί με τον καιρό με την βροχή...


Εντάξει είμαστε;Ωραία χίλιοι μαζί μπορούμε να πάμε παρακάτω.
Ασκήσεις για να σφίξουμε λιγάκι τα χέρια μας


Για να δούμε δυναμώσατε τους τρικέφαλους ...από μπουνιά πως πάμε; Για ρίξτε μια δυνατή μπουνιά στην τηλεόραση αν την σπάσετε είστε σε καλό δρόμο...!!!

...Και τα πόδια θέλουν δουλειά σε λίγο καιρό που το βενζινάδικο θα είναι απαγορευμένη ζώνη πρέπει να έχουμε δυνατό βήμα για να περπατάμε γρήγορα και να πηγαίνουμε με τα ποδαράκια μας παντού. Άσκηση για περίπου δυόμισι λεπτάκια.
Τι μου βαρεθήκατε ; Λίγο έμεινε πάμε χοπ χοπ!


Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος των ασκήσεων .Θα κλείσουμε το πρόγραμμα χαλαρώνοντας μέσα κι έξω . Βαθύ κάθισμα παρακαλώ σε στάση λωτού . Τα χέρια ελαφρά ακουμπισμένα στα γόνατα .Κλείνουμε τα μάτια , προσπαθήστε να γίνεται ένα με τον χώρο .


Εισπνοή – Εκπνοή , αδειάστε το νου σας από κακές σκέψεις. Αύριο είναι μια άλλη μέρα , η δικιά μας μέρα , αδράξτε την, ο καθένας μόνος και όλοι μαζί Ας μην ανεχόμαστε άλλο να υποθηκεύεται το μέλλον μας , πάμε εισπνοή- εκπνοή.
Έχουμε δύναμη βαθιά κρυμμένη μέσα μας ας πιστέψουμε σ αυτήν . Είμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας κατ’ επέκταση η κυριαρχία του συνόλου μπορεί να γίνει μια νέα απειλή για τους εξουσιαστές. Εισπνοή – εκπνοή αγαπώ την ζωή μου και παλεύω για αυτήν επαναλάβετε μαζί μου ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ .

Τέλος άσκησης" Ελεύθεροι, τους ζυγούς λύσατε"

** Το παραπάνω πρόγραμμα προτείνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.
Για όποιον το ακολουθήσει υπόσχεται καθημερινά την απώλεια 3 κιλών : τρόμου, άγχους, απογοήτευσης και αβεβαιότητας. Ενδυναμώνει την πίστη στον χαμένο μας εαυτό και συσφίγγει τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα. Έχει εκτελεσθεί από ομάδες ανθρώπων στην Αργεντινή και στην Ισλανδία όπου είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η μουσική επιλογή προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα για καλύτερη απόδοση. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Καλή αρχή!

 

Αξίζει να διαβάσετε

Ημερολόγια μοτοσυκλέτας! Μέρος δεύτερο...
Ημερολόγια μοτοσυκλέτας! Μέρος δεύτερο... Πέμπτη: Η μέρα μας ξεκινά και πάλι με το ζεστό μας τσαγάκι και τα ιταλικά βουτήματα.Η μέρα ήταν αρκετά ζεστή κι έτσι αποφασίσαμε πριν αναχωρήσουμε να κάνουμε...