WhenaWoman.gr  ⁄   ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ   ⁄   ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ   ⁄  Απλούστερη ζωή κάθε μήνα! Γιατί όχι? Δεκέμβριος
αναρτήθηκε στις: 01-12-2011 21:29:19 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 1850 φορές
Απλούστερη ζωή κάθε μήνα! Γιατί όχι? Δεκέμβριος
 

Φώτα, κάμαρα, πάμε
Τι ωραία έκπληξη! Για πολλοστή χρονιά όλες οι σειρές με τα φωτάκια έχουν μπερδευτεί ωραιότατα μεταξύ τους και δεν ξέρεις πως να τις ξεμπλέξεις για να ξεκινήσεις να διακοσμείς το σπίτι. Τι κάνεις? Όπου ξεχωρίσεις ένα φις βάλε το στην πρίζα. Έτσι θα ξεχωρίσεις τη μία από τις γιρλάντες και πολύ προσεκτικά, όπως πάντα, θα αρχίσεις να ξεμπερδεύεις και τις υπόλοιπες. Έτσι θα ελέγξεις ότι ανάβουν και φέτος.

Μια φαεινή ιδέα
Τα αρωματικά κεριά δίνουν πάντα κάτι ακόμη στην ατμόσφαιρα του σπιτιού – το ίδιο και μια κλασική σύνθεση με φρούτα. Συνδύασε και τα δύο σε μια πανεύκολη κατασκευή που θα ετοιμάσεις αδειάζοντας ένα πορτοκάλι από τη σάρκα του και γεμίζοντας το με κερί σε σκόνη. Πρόσθεσε κι ένα φιτίλι και το σπίτι θα μοσχοβολήσει άρωμα πορτοκαλιού στο πιτς φιτίλι – εξάλλου, αυτή η μυρωδιά θεωρείται ιδανικό «αντίδοτο» για οσμές που προέρχονται από το μαγείρεμα και τον καπνό.

Για να μην πέφτει στα μαλακά
Μέρες που είναι, δεν θα ήθελες το σπίτι να φοράει τα καλά του και να μην έχει ίχνος σκόνης? Τέσσερα μέρη νερό και ένα μέρος μαλακτικό ρούχων δημιουργούν ένα μείγμα που κρατά μακριά τον στατικό ηλεκτρισμό, άρα και τη σκόνη. Χρησιμοποίησε το για να περάσεις το ψυγείο, το τζάμι πάνω στο τραπέζι και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια – βασική προϋπόθεση, να μην είναι ξύλινη.

Πλαστικά και φανταστικά
Με τόσα τραπέζια, γιορτές και ποσότητες πεντανόστιμων φαγητών που πάντα τελικά περισσεύουν, τα πλαστικά σου δοχεία έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Για να εξαφανίσεις τις μυρωδιές και να τα φρεσκάρεις, δοκίμασε ένα πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό τρικ : βρέξε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με λίγο λευκό ξίδι και άφησε το μέσα στο σκεύος σου όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα της θέση της μυρωδιάς θα έχει πάρει ένα ανεπαίσθητο και διακριτικό άρωμα φρεσκάδας.

Εξαρτάται πώς το βλέπεις
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες από το πάρτι, αλλά κάποιες φορές λείπει η παιδική άποψη. Άλλαξε ριζικά τις αναμνήσεις όλων μοιράζοντας μερικές φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης στα μεγαλύτερα παιδιά. Έτσι και δεν θα βαρεθούν σε ένα πάρτι με μικρότερα παιδιά αλλά και θα γεμίσουν τα άλμπουμ με ενσταντανέ που παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον από τα συνηθισμένα.

Δώρα αγάπης επί δύο
Θα ήθελες τα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα σου να μην ευχαριστήσουν μόνο αυτούς στους οποίους απευθύνονται? Ψώνισε από χριστουγεννιάτικα παζάρια αγάπης που γίνονται στην πόλη σου και διάλεξε ανάμεσα σε βιβλία για μεγάλους και μικρούς, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κ.α. Τα δώρα σου θα έχουν μεγαλύτερη αξία.

 

Αξίζει να διαβάσετε

Ό,τι δεν σας αρέσει πετάξτε το...
Ό,τι δεν σας αρέσει πετάξτε το... Αυτή η κίνηση στους δρόμους έχει γίνει αφόρητη, σταμάτα ξεκίνα, κόρνες βρισιές και ένας βόμβος που δεν λέει ποτέ να σταματήσει. Η καθημερινότητα πλέον είναι...