WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ   ⁄  Φτιάξτο μόνη σου!!!
αναρτήθηκε στις: 21-10-2011 13:25:28 γράφτηκε από: Coocie έχει διαβαστεί 5136 φορές
Φτιάξτο μόνη σου!!!
 

Φτιάξτε μόνοι σας την αγαπημένη σας Σοκολατολιχουδιά…
Εσύ τι προτιμάς???
Την νόστιμη μπάρα σοκολάτας που το όνομά της θυμίζει τον Πλανήτη Άρη (Αγγλιστί??) ή μήπως την άλλη μπάρα σοκολάτας με τα φιστίκια…
Well… πάρε και τις δύο συνταγές… και διάλεξε…
Στην τελική κάντα και τα δύο… ούτως η άλλως κόρες ακαμάτρες… η κουζίνα σας θα γίνει που θα γίνει… μέσα στη σοκολάτα… τουλάχιστον να πιάσει τόπο…
Ξεκινάμε έτοιμες??? Πλύντε χέρια… και ΠΑΜΕΕΕΕ!!!!

Αριανή Μπάρα σοκολάτας…

ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό Σοκολάτα γάλακτος (κουβερτούρα γάλακτος κατά προτίμηση)
  • 400 ml Μέλι
  • 400 ml Κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. Φουντούκια τριμμένα (σκόνη λέμε!)
  • Σιρόπι καραμέλας (έτοιμο από το εμπόριο… ξέρεις αυτό που βάζουμε στο παγωτό??)


Άκου να δείς τώρα τι κάνεις…
Κατ αρχήν φτιάχνεις το Μπεν Μαρί (που ακριβής του μετάφραση είναι το Μπάνιο της Μαρίας (μην με ρωτήσεις περισσότερα κάτι για της ακαμάτρα Μαρία Αντουανέτα έχει να κάνει… τέλος πάντων)…
Παίρνεις μια κατσαρόλα μεγάλη κι άλλη μια πιο μικρή ώστε η μια να κάθετε πάνω στην άλλη (που πήγε το μυαλό σου πονηρή… απαπαπα!!!).
Στην μεγάλη βάζουμε νερό μέχρι την μέση και τη βάσουμε στο μάτι της κουζίνας ώστε το νερό να βράσει… αφού βράσει χαμηλώνουμε το μάτι κατά ένα βαθμό (αν είναι στο 3 το πάμε στο 2… γκεγκε?)
Μετά βάζουμε την δευτερη κατσαρόλα άδεια (προς το παρόν) και στεγνή τελείως πάνω από την μεγάλη με το νερόοοοοοο…
Αν δεν έχεις πάθει έγκαυμα… Συνεχίζεις…
Βάζουμε στην άδεια κατσαρόλα του Μπεν Μαρί τα 800 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος κομμένη σε κομμάτια και την ανακατεύουμε αργά με μια σπάτουλα να λιώσει…
Στην συνέχεια προσθέτουμε την σκόνη από τα φουντούκια… προσθέτουμε και το μέλι… μόλις το μείγμα έχει γίνει ομοιογενές… προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος… το μείγμα θα αρχίσει να πήζει σε αυτή τη φάση… μην αγχώνεσαι λοιπόν!
Αφού προστεθεί όλη η κρέμα και το μείγμα γίνει ομοιογενές… το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά… να εχει την θερμοκρασία του δέρματος μας… σκεπασμένο με μια πετσέτα…
Αφού λοιπον κρυώσει… πλάθουμε μπαλάκια ή μπασουνάκια… ή αν έχουμε κουπα τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε εμείς… μόλις τελειώσουμε με το πλάσιμο… τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον μια ώρα να παγώσουν…
Μετά από μια ώρα… παίρνουμε ένα - ένα τα μπαλάκια ή what ever σχημα έχει βγεί… και τα βουτάμε ελαφρά στο σιρόπι καραμέλας ώστε μονο η πάνω επιφάνεια να καλυφθεί… (αν σου τρέξει στα πλάγια μην αγχωθείς… συμβαίνει…)
Τα ξαναβάζεις στο ψυγείο να παγώσουν… ωστόσο… λιώνεις την υπόλοιπη σοκολάτα μόνη της αυτή τη φορά στο Μπεν μαρί… Και την αφήσεις λίγο να κρυώσει… χωρίς να πήξει όμως… να είναι ρευστή…
Παίρνεις μια – μια της μπράρες και τις βουτάς στην ζεστή σοκολάτα… με την βοήθεια μιας σουρωτής κουτάλας ή μιας σπάτουλας… και τα βάζεις πάνω σε λαδόκολα…
Τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου… και τα χλαπακιάζεις μανιωδώς!!!!

Αν τώρα Θές την άλλη σοκολάτα με το φιστίκι… κάνεις ακριβώς το ίδιο με τις εξής σημαντικές διαφορέεεεςςςς…

Αντί 400 γραμμάρια φουντούκι… βάζεις 500 γραμμάρια φιστίκια… αλλα όχι όποια κι όποια φιστίκια… αυτά τα μικρούλικα… που δεν έχουν φλούδια… τα άσπρα που λέμε… επειδή αυτά έχουν πολύ αλάτι πάνω τους όμως θα τα ξεπλύνεις καλά… και θα τα βάλεις σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτάκια στους 180 για να στεγνώσουν…
γιατί αλλιώς τσάμπα κόπος… τα 400 γραμμάρια από αυτά θα τα βάλεις στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και θα τα προσθέσεις όπου πρόσθεσες το φουντούκι στην πρώτη συνταγή… και τα 100 γραμμάρια που περίσσεψαν… θα τα αφήσεις ως έχουν ολόκληρα και θα τα ανακατέψεις με το σιρόπι καραμέλας… Κάνεις την συνταγή όπως και με την Αριανή μπάρα… αλλααααααα….
Στο σημείο που θα βάζαμε το σιρόπι καραμέλας… θα βάλεις τα φιστίκια που πιο πριν είχες ανακατέψει με το σιρόπι… θα πιέσεις ελαφρά ώστε να μην φεύγουν τα φιστίκια καθώς τα βουτάς στην σοκολάτα…
και ΕΤΟΙΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

Αντε κόρες ακαμάτρες…
Καλή επιτυχία… και όσες από εσάς έχουν και παιδιά… ή σοκολατοφάγους συζύγους… κάνατε την τύχη σας…

Η συνταγή είναι απο έναν επίδοξο φίλο
Και ανερχόμενο CHEF!!!
Won σε ευχαριστώ!!!!

 

Αξίζει να διαβάσετε

Μήπως το πρόβλημα το έχω εγώ?
Μήπως το πρόβλημα το έχω εγώ? Η Α. ρωτάει : Θεία Λόλα καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με το αγόρι μου, κυρίως με τον εαυτό μου. Είμαι 17 χρονών και είμαστε μαζί 2 χρόνια. Νιώθω ότι τον αγαπώ πολύ,...