WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ   ⁄  Τι σου κάνει η τύχη? Cookies
αναρτήθηκε στις: 20-10-2011 12:08:27 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 3406 φορές
Τι σου κάνει η τύχη? Cookies
 

Το γνωστό μπισκότο cookie με κομματάκια σοκολάτας φαίνεται πως ανακαλύφθηκε τυχαία.
Ήταν το 1930 όταν η Ruth Wakefield έφτιαχνε τα κλασικά cookies για τους καλεσμένους της, όταν ανακάλυψε πως η σοκολάτα που είχε δεν ήταν αρκετή για να τα ολοκληρώσει. Αντί της σοκολάτας, χρησιμοποίησε κομματάκια από μια σπασμένη Nestle τα οποία φαντάστηκε πως θα έλιωναν για να γίνουν τελικά τα κλασικά cookies μπισκότα.
Με έκπληξη παρατήρησε πως τα κομματάκια σοκολάτας πέρασαν αλώβητα τη δοκιμασία της συνταγής μέσα στα μπισκότα! Τα μπισκότα αυτά, ονομάστηκαν "Toll House Crunch Cookies", έγιναν εξαιρετικά γνωστά και τελικά η πανέξυπνη Ruth έκλεισε συμφωνία με την Nestle. Το συμφωνητικό έλεγε ότι η Nestle θα τυπώσει τη συνταγή πάνω στις συσκευασίες της και η Wakefield θα έχει προμήθειες με Nestle σοκολάτα για όλη της τη ζωή. Καθόλου άσχημο, αν αγαπάς τη σοκολάτα!!!
Τώρα αν αγαπάς τη σοκολάτα αλλά και τη σιλουέτα σου, σου έχω μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με τη γλύκα της, θα σου προσφέρει ενέργεια αλλά και θα σου κόψει την πείνα χωρίς τύψεις! Εντάξει χωρίς «πολλές» τύψεις, το παραδέχομαι!

Cookies με μέλι και ταχίνι

Τα υλικά βγάζουν περίπου 20 μπισκότα
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι βρώμη
μια χούφτα αμύγδαλα
1 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες

Ρίχνεις τα αμύγδαλα σε λίγο βραστό νερό, τα αφήνεις 2-3 λεπτά, πετάς το νερό (τη δουλειά του την έκανε) και μόλις κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζεις και τα ψιλοκόβεις στο μπλέντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αμύγδαλα, το μέλι, τη βρώμη, το ταχίνι, το λάδι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύεις καλά να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180oC και στρώνεις στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα. Παίρνεις κουταλιές από το μίγμα, τις αραδιάζεις στην λαδόκολλα, όμως πρόσεξε, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο και τις πατάς λίγο με το κουτάλι.
Ψήνεις για 10 λεπτά περίπου, θα τις δεις να έχουν πάρει χρώμα, βγάζεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν καλά.
Ότι γλυτώσει από την πρώτη επιδρομή, το φυλάς σε μεταλλικό κουτί, ερμητικά κλειστό. Δεν τα πάνε καλά με την υγρασία.
Μπορείς να τα απολαύσεις με ένα ποτήρι γάλα για πρωϊνό ή με τον καφέ!
 

 

Αξίζει να διαβάσετε

Κοντεύουν να μας ζουρλάνουν..
Κοντεύουν να μας ζουρλάνουν.. Κοντεύουν να μας ζουρλάνουν.. και τρέχουμε σαν τους πούστηδες μόνιμα για ψίχουλα.. και δεν τολμάμε να πούμε και λέξη, γιατί άμα γρινιάξουμε, μας κοιτάνε με μισό...