WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ   ⁄  Σοκολατένιο κέικ
αναρτήθηκε στις: 26-09-2011 14:24:56 γράφτηκε από: Amazona έχει διαβαστεί 1216 φορές
Σοκολατένιο κέικ
 

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ:

  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • ½ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ½ κ. γλυκού γαρύφαλλο τρμμένο
  • 250 gr βούτυρο
  • 200 gr κουβερτούρα
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/3 φλ. Κονιάκ



Για την επικάλυψη:

  • 300 gr κουβερτούρα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. σούπας κονιάκ
  • ½ κ. σούπας βούτυρο



Πως το κάνουμε:

Για το cake
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, το τζιντζερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας την ζάχαρη, το γάλα, το κονιάκ, τα αυγά και τέλος το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας τα ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψάκι 24-26cm περίπου.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Για την επικάλυψη
Βάζουμε στη φωτιά την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη να κοχλάσει.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε η κρέμα να είναι πιο υγρή αυξήστε την κρέμα γάλακτος.
Την κρέμα να την ρίξετε οταν το γλυκό είναι ακόμα ζεστό, έτσι μένει και το cake πιο υγρό εσωτερικά.

 

Αξίζει να διαβάσετε

Τι να κάνω?
Τι να κάνω? Η Α. ρωτάει :    ‘Εχω σχεση εδω και 4 μηνες με το αγορι μου! οσο αναφορα το κομματι του σεξ ολα ηταν μια χαρα ..τρελαινονταν να του περνω πιπα και παντα...