WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ   ⁄  Μελιτζάνες Μελβουρνιώτικες!
αναρτήθηκε στις: 16-04-2013 11:20:20 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 4980 φορές
Μελιτζάνες Μελβουρνιώτικες!
 

Ναι αυτές οι μελιτζάνες δικαιωματικά πρέπει να έχουν όνομα. Μη σου πω και επώνυμο. Είναι απίστευτο και πρωτόγνωρο το μέγεθος τους. Με μία μόνο μελιτζάνα στο μέγεθος πεπονιού (αλήθεια λέω, σας το ορκίζομαι) θα ετοιμάσω «παπουτσάκια» και μένει και κάτι για το τηγάνι. Άνετα τρώνε 4 άτομα.

Λοιπόν θα σου πω παρακάτω τι έκανα και εσύ μπορείς ανάλογα να προσαρμόσεις τα υλικά σου.

Αρχικά πρέπει να προμηθευτείς το κύριο υλικό τη μελιτζάνα. Στην περίπτωση μου μία ήταν αρκετή και περίσσεψε κιόλας. Εσύ μπορείς να βολευτείς και με 2 - 4 μικρές ανάλογα τα άτομα.

Πρώτα ετοίμασα τον κιμά χρησιμοποιώντας, μισό κιλό κιμά ανάμικτο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, μισό ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και λίγο μαϊντανό.
Η διαδικασία γνωστή, όπως ετοιμάζουμε οποιονδήποτε κιμά, είτε για μακαρόνια, είτε για μακαρονάδα μπολονέζ. Σοτάρισα στο ελαιόλαδο τον κιμά και το κρεμμύδι, έσβησα με κρασί, πρόσθεσα τη ντομάτα, πρόσθεσα τα μπαχαρικά και άφησα να σιγοψηθεί, και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Έπειτα έφτιαξα την μπεσαμέλ. Φυσικά και την έκανα μόνη μου! Μάνα που είσαι να με δεις! Από τότε που ήρθα στην Αυστραλία και χρειάστηκε να την ετοιμάσω, ανακάλυψα πόσο εύκολο είναι και αποφάσισα -ποτέ πια έτοιμη από το κουτί.
Τα υλικά μου είναι απλά. Αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ένας κρόκος αυγού, μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
Συγκεκριμένα έβαλα, 4 κουταλιές σούπας αλεύρι, το ίδιο και βούτυρο, σε ένα κατσαρολάκι και τα έβαλα στη φωτιά. Με συνεχές ανακάτεμα, έλιωσε το βούτυρο και το αλεύρι άλλαξε λίγο χρώμα προς το σκούρο. Με μέτρια φωτιά πρόσθεσα και το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Σημαντικό αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ. Όταν πλέον άρχισε η κρέμα μου να δένει και να πήζει, την κατέβασα από τη φωτιά και πρόσθεσα τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψα και κάλυψα με μεμβράνη την επιφάνεια ώστε να μην κάνει κρούστα.

Τι έμεινε?? Η μελιτζάνα φυσικά. Χωρίς να την ξεπικρίσω, την έκοψα στην μέση αποκτώντας δύο μεγάλες βαρκούλες για να γεμίσω. Τις άδειασα, τις τοποθέτησα στο ταψάκι μου, με λαδόκολλα, έβαλα αλατάκι και τις έψησα λίγο στο γκριλ να μαλακώσουν.
Κατόπιν τις γέμισα με τον κιμά, έβαλα λίγο ξυσμένο τυρί και από πάνω την μπεσαμέλ μου. Πάλι τυρί! Πολύ τυρί! Να λιώνει! Και βουρ για το φούρνο.

Η μυρωδιά είναι απερίγραπτη, από εμφάνιση δεν ξέρω ακόμα…γράφω βλέπεις… Πόσο λάθος μπορείς να κάνεις μια τόσο απλή και νόστιμη συνταγή?
Α! κι ένα μικρό μυστικό που κάνω, όταν το θυμηθώ… τη ψίχα από τις μελιτζάνες την κόβω κομματάκια και την προσθέτω στον κιμά. Άλλη γεύση σου λέω!!
Καλή μας όρεξη!
 

 

Αξίζει να διαβάσετε

Μην σου τύχει φίλε μου!
Μην σου τύχει φίλε μου! Μην είναι η οδήγηση της, μην είναι η φλυαρία της, ή μην είναι η αργοπορία της κάθε φορά που έχουμε ραντεβού? Σίγουρα έχεις βιώσει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω...