WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΧΕΤΑΙ   ⁄   Woman VS Tech   ⁄  Έχω κρασάρει λέμε!
αναρτήθηκε στις: 03-11-2011 21:25:47 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 6163 φορές
Έχω κρασάρει λέμε!
 

Το χάνω σας λέω!

Φτιάχνω καφέ με αλάτι αντί για ζάχαρη και σίγουρα δεν το έχω διαβάσει πουθενά σαν νέα γευστική πρόταση. Βάζω στο φούρνο το βούτυρο και τα αυγά στην ψωμιέρα. Φοράω διαφορετικές κάλτσες, όχι μόνο σε χρώμα αλλά και σε υλικό. Ξεχνάω τηλέφωνα, πρόσωπα και ραντεβού.

Δεν το έχω με τίποτα!

Ξεκινάω να πάω στη δουλειά και καταλήγω να κάνω κύκλους με το αυτοκίνητο στο παρκινγκ. Κανονίζω να βρεθώ με φίλους, την πέφτω για ύπνο και κλείνω και το τηλέφωνο.
Έχω κρασάρει που λέει το έτερον ήμισυ και το σύστημα μου θα καταρρεύσει. Το παλεύω αλλά μάλλον το «format» δεν θα το γλιτώσω.

Format (ελληνιστί «διαμόρφωση») είναι το «άδειασμα» ενός δίσκου υπολογιστή (ή ενός κομματιού του δίσκου). Δηλαδή πολύ απλά η διαγραφή όλων των δεδομένων που υπάρχουν. Όμως οι περισσότεροι εννοούν ότι περιέγραψα παραπάνω συν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Όταν γίνουν αυτά, ο υπολογιστής είναι σαν καινούριος, δηλαδή υπάρχει μόνο το λειτουργικό σύστημα, οπότε αν υπήρχε κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα, δεν υπάρχει πια!
Είναι ακραία λύση αν και η διαδικασία είναι απλή αλλά προϋποθέτει μερικές γνώσεις Η/Υ, κατάλληλα cd/dvd λειτουργικού, 5 βήματα τυφλοσούρτη και τσουπ νάτο το PCάκι ολοκαίνουριο.

Και πως το κάνεις αυτό με τη ζωή σου?

Δεν μπορείς έτσι απλά να διαγράψεις τα πάντα, delete. Ο σκληρός μου δίσκος έχει μέσα καλά και άσχημα. Έχει όλα αυτά που με κάνουν αυτή που είμαι. Δεν θέλω να πάνε όλα στον «Κάδο ανακύκλωσης». Άσε που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά που θέλεις να κρατήσεις, να τα αντιγράψεις σε άλλο σκληρό και μετά την ολική σου «διαμόρφωση» να τα επαναφέρεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Επίσης, άντε και μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, οι άνθρωποι δεν έχουμε συγκεκριμένο λειτουργικό πρόγραμμα. Είμαστε αυτό που γεννηθήκαμε και που «διαμορφώθηκε» μέσα από την οικογένεια, το περιβάλλον, την κοινωνία, τις αρχές και αξίες μας. Δεν μπορείς αυτό να το βάλεις σε ένα cd και να το ξαναπεράσεις στο σύστημα.

Ωραία, τέλεια! Και με την περίπτωση μου γιατρέ τι θα γίνει?
Ο κομπιουτεράκιας –σύζυγος, μου πρότεινε να κάνω ότι θα έκανε σε μια αντίστοιχη περίπτωση PC υπό διάλυση. Να δοκιμάσουμε πρώτα να φτιάξουμε το σύστημα χωρίς format και επανεγκατάσταση λειτουργικού προγράμματος, με uninstall αναξιόπιστων εφαρμογών, virus scan και ενημέρωση των drivers.
Μα τι γλώσσα είναι πια αυτή που μιλάει? Στράφηκα σε άλλη πηγή πληροφοριών μήπως βρω τη λύση στο πρόβλημα μου, πριν αρχίσω να βγάζω καπνούς. Ποια πηγή? Μα το διαδίκτυο φυσικά. Τα πάντα βρίσκονται εκεί.
Έψαξα και ανακάλυψα μερικά πραγματάκια που θα κάνουν «επανεκκίνηση» στον σκληρό μου δίσκο.

Διάβασα ότι, αποδεδειγμένα το μυαλό μας μπορεί να επικεντρωθεί αποτελεσματικά και να μείνει συγκεντρωμένο συνεχώς, για έως και 30 λεπτά. Μετά αρχίζει να «πηγαίνει εδώ κι εκεί». Η ψυχική κούραση σε σημείο εξάντλησης είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η σωματική κούραση. Άνθρωποι των οποίων οι θέσεις εργασίας απαιτούν πολλές σκέψεις και ευθύνες, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό σε σχεδόν καθημερινή βάση. Σε μια αγχωτική κατάσταση είναι συχνά απαραίτητο να «ανανεώσουμε» το μυαλό μας και να το ανασυγκροτήσουμε σε όλες τις λειτουργίες του.
Μερικές συμβουλές για να κάνεις «reboot» στον εγκέφαλο σου.

1. Μουσική : Όχι οποιαδήποτε μουσική. Η ήρεμη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική σου ηρεμία. Βρες το χρόνο, χαμήλωσε φωτισμό και απόλαυσε την αγαπημένη σου ήρεμη μουσική.
2. Άσκηση : Μια απλή βόλτα, παλιά αγαπημένη συνήθεια για πολλούς από εμάς. Η τακτική, μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός «μηχανικός» για τον εγκέφαλό σου. Η φυσική άσκηση διεγείρει και ανανεώνει το μυαλό σου εκτός από όλα τα άλλα οφέλη της. Οι καιροί είναι δύσκολοι και το αντίτιμο ενός καφέ με μια φίλη σου φαίνεται πολύ? Βάλτε τα αθλητικά σας και κανονίστε μια βόλτα με τα πόδια. Άσκηση και κουτσομπολιό συγχρόνως.
3. Γέλιο : Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για την ανία. Μοιάζει πολύ με την άσκηση, γιατί το γέλιο και το χιούμορ απελευθερώνουν ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και την αίσθηση της ευεξίας. Έτσι προσπάθησε να διαβάσεις ένα ευχάριστο βιβλίο, να βρεθείς με φίλους που έχουν αίσθηση του χιούμορ και σε κάνουν να γελάς (τη βόλτα με την φίλη που λέγαμε) ή δες κάποια ανάλαφρη ταινία με κωμικό περιεχόμενο. Οτιδήποτε για να σε κάνει να γελάσεις.
4. Ψυχική Άσκηση : Ο εγκέφαλός σου αγαπά να προβληματίζεται υγιεινά. Έτσι, όταν αισθάνεσαι εξαντλημένη, προσπάθησε να λύσεις ένα σταυρόλεξο, ένα παιχνίδι σκέψης, ένα πάζλ κ.λπ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναζωογονηθεί το μυαλό σου.
5. Επικοινωνία : Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι κοινωνικό άτομο. Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση κρατάει το μυαλό σου ανανεωμένο. Μην αποκόβεσαι! Κάνε επαφή με νέους ανθρώπους ή κάλεσε έναν φίλο για συζήτηση. Μίλα για οτιδήποτε εκτός από την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Μπορείς να διοργανώσεις και βραδιά επιτραπέζιου παιχνιδιού, όπου μπορείς να συνδυάσεις, το γέλιο, την πνευματική άσκηση και την επικοινωνία.
6. Ύπνος : Τίποτα δεν ανανεώνει το μυαλό σου περισσότερο από έναν ολιγόλεπτο υπνάκο. Ένας καλός ύπνος, είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την παραγωγικότητά σου. Μόλις ολοκληρώσεις τον ύπνο σου, θα αισθανθείς πολύ καλύτερα και θα είσαι σε θέση να παράγεις πολύ περισσότερο έργο από ό, τι θα είχες κάνει αν ήσουν κουρασμένη.
7. Όμορφες μυρωδιές : Ένα αγαπημένο σου αρωματικό κερί ή ένα φλιτζάνι ζεστό καλό καφέ, θα φροντίσουν να «ανανεώσεις» το μυαλό σου, έτσι ώστε να μπορεί να εργαστεί περισσότερο.
8. Μασάζ : Το μασάζ είναι ο τέλειος τρόπος για να σε ανακουφίσει από την ένταση και να μειώσει την πίεση που νιώθεις. Αγαπούλα μου, να μου τρίψεις λίγο τις πατούσες?
9. Κάνε ένα μπάνιο : Ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο σε βοηθάει να χαλαρώσεις τους μυς και το μυαλό σου. Μπορείς να προσθέσεις διάφορα άλατα στο μπάνιο σου που θα σε βοηθήσουν να ενυδατώσεις το δέρμα σου και η όμορφη μυρωδιά θα παίξει και αυτή το ρόλο της. Βάλε και λίγη από τη μουσική που λέγαμε παραπάνω. Τέλειος συνδυασμός.
10. Κάνε όνειρα : Με ανοιχτά ή κλειστά τα μάτια, ονειρέψου. Για μικρό χρονικό διάστημα, δώσε το χώρο και την άδεια στη φαντασία σου να τρέξει. Αυτό βοηθά το μυαλό σου να «ανανεωθεί», έτσι ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στην καθημερινή ρουτίνα του αργότερα.

Νομίζω ότι μπορώ να τα δοκιμάσω όλα. Να δοκιμάσω και συνδυασμούς αυτών. Να ανανεώσω το μυαλό και την ενέργεια μου. Ειδικότερα να δαμάσω το άγχος μου: Φτάνει να μην τα μπερδέψω και αντί άλατα στο μπάνιο μου να βάλω ζάχαρη.
Αν μη τι άλλο θα το διασκεδάσω.

Αγάπη μου, το μασάζ που λέγαμε, νομίζω θα είναι το πρώτο που θα δοκιμάσω. Έλεγες θα με βοηθήσεις ε?

 

Αξίζει να διαβάσετε

Μουσική Παντού!
Μουσική Παντού! Παρασκευή 21 Ιουνίου σήμερα, και εκτός του ότι είναι λίγο πριν το Σαββατοκύριακο, σημαίνει επίσης την αρχή του θερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο,...