WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ   ⁄  Γλυκά Χριστούγεννα!!
αναρτήθηκε στις: 12-12-2011 15:22:37 γράφτηκε από: Storm έχει διαβαστεί 7622 φορές
Γλυκά Χριστούγεννα!!
 

Φέτος μην αγοράσεις κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Κάντα μόνη σου!

Και πιο φθηνά θα σου έρθουν και στο τέλος θα νιώσεις πολύ ωραία για όλα αυτά που δημιούργησες!

Επίσης λόγω και της οικονομικής κρίσης, είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τις επισκέψεις στα σπίτια που πολλαπλασιάζονται αυτές τις μέρες.

Στολίστε χριστουγεννιάτικα καλαθάκια, κουτάκια, βαζάκια, πιατάκια(!), προσθέστε ολόκληρα καρύδια και κάστανα και προσφέρετε τις δημιουργίες σας, σ αυτούς που αγαπάτε!

Α. ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΥΝΑ

Για τα μπισκότα θα χρειαστείς

  • 1 βούτυρο μεγάλο (500γρ)
  • 3 φλυτζάνια λάδι
  • 2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 2 baking powder
  • 2 κουτ. γλ. Μαγειρική σόδα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει ( περίπου 1,5 κιλό)


Δε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μίξερ.
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το λάδι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά με σύρμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα στο ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο μείγμα ( είναι καλύτερο να κάνετε αυτή τη διαδικασία πάνω από τη μπασίνα με το μείγμα, γιατί φουσκώνει πολύ και χύνεται έξω απ το ποτήρι).
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και baking powder. Αρχίζουμε να πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, στον αέρα, στους 170 βαθμούς.

Για το σιρόπι

  • 400γρ νερό
  • 400γρ ζάχαρη
  • 400γρ μέλι θυμαρίσιο


Αφού βράσει το σιρόπι, μετράτε 3 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας στο ελάχιστο και αρχίζετε να μελώνετε.
Κάθε μεριά του μπισκότου θέλει περίπου 30-40 δευτερόλεπτα.

Βγαίνουν περίπου 130 κομμάτια, κάτι λίγο παραπάνω από 2,5 κιλά και το κόστος αυτής της συνταγής είναι 9€

Β. ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Θα χρειαστείς

  • 500γρ βούτυρο γάλακτος
  • 850 γρ αλεύρι
  • 2 κρόκους αβγού
  • 1 αβγό
  • μισή φλυτζάνα ζάχαρη
  • 250 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ ή ρακί
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να σκάσει ο κουραμπιές από πάνω.
Βγαίνουν περίπου 120 μπουκίτσες κουραμπιέδες, περίπου 1,7 κιλά και κόστισε 10€

Μη περιμένετε!
Μπείτε στην κουζίνα και πιάστε δουλειά!
Το σπίτι σας θα μυρίζει Χριστούγεννα!

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

 

Αξίζει να διαβάσετε

Χορεύετε?
Χορεύετε? Λένε ότι εμείς οι γυναίκες χορεύουμε περισσότερο από τους άντρες. Γιατί άραγε? Ας εστιάσουμε λοιπόν, στη δική μας δυτική κοινωνία για να ανακαλύψουμε τι φταίει,...