WhenaWoman.gr  ⁄   ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ   ⁄   ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ   ⁄  6 παραμύθια που ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει!
αναρτήθηκε στις: 21-10-2013 19:14:00 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 7925 φορές
6 παραμύθια που ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει!
 
Ο κόσμος των παραμυθιών είναι απλά όμορφος, υπέροχος και μαγικός. Με τα κάστρα του, τις νεράιδες του, ζώα που μιλάνε, τους γοητευτικούς πρίγκιπες, όμορφες πριγκίπισσες, τους δράκους και τις μητριές.
Έχουμε δει και διαβάσει άπειρα παραμύθια αλλά κάποια έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο μυαλό μας για όσο ζούμε. Η στιγμή που ο όμορφος πρίγκιπας και η πανέμορφη πριγκίπισσα ζουν «αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» είναι αγαπημένη για όλους. Πέρα από τη μαγεία και τη φαντασία, υπάρχει ένα σημείο όπου οι γυναίκες τείνουν να προσπαθούν να ταυτίσουν το αίσιο τέλος με τη δική τους ζωή.
Δύσκολα θα βρεις γυναίκα ή κορίτσι, που δεν έχει επιθυμήσει, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, να υπάρξει η ηρωίδα ενός τέτοιου παραμυθιού.
Έφτιαξα μια λίστα με παραμύθια που κατά τη γνώμη μου όλος ο κόσμος απλά δε μπορεί να ξεχάσει.
 
1. Ραπουνζέλ
«Ραπουνζέλ, Ραπουνζέλ, άσε κάτω τα μαλλιά σου, έτσι ώστε να μπορέσω να ανέβω τη χρυσή σκάλα». Και voila! Ένα μεγάλο στρώμα από χρυσές κλειδαριές πέφτει από τον ψηλό πύργο, καλώντας όσους τολμούν να λύσουν τα μάγια της κακιάς μάγισσας. Πόσες φορές, δεν έχεις δει τη μαγική αυτή ιστορία της χαμένης πριγκίπισσας, τα μαγικά μαλλιά της, τον περιπλανώμενο γοητευτικό πρίγκιπα και πως όλα καταλήγουν σε μια όμορφη ζωή «για πάντα»?
 
2. Χιονάτη
Άλλο ένα παραμύθι με χαρακτηριστική ατάκα που έχει μείνει «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη στον κόσμο?». Μια όμορφη και καλοκάγαθη πριγκίπισσα, μισιέται παράφορα από τη μητριά της, όπου είναι και η βασίλισσα. Η Χιονάτη τρέπεται σε φυγή στο δάσος, για να γλιτώσει το θάνατο και συναντά εφτά μικρούς νάνους. Η μητριά καταφέρνει να τη βρει και με ραδιουργίες και ξόρκια καταφέρνει, με ένα δηλητηριασμένο μήλο να την καταδικάσει σε αιώνιο ύπνο. Ένα γοητευτικό και γενναίο πριγκιπόπουλο έρχεται και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.
 
3. Σταχτοπούτα
Κάθε μικρό κορίτσι πρέπει να έχει επιθυμήσει να ήταν Σταχτοπούτα για μια στιγμή στη ζωή του. Πολλές χολιγουντιανές ταινίες έχουν δανειστεί το concept του παραμυθιού. Πως μια ταπεινή, γλυκιά αλλά φτωχιά κοπέλα μεταμορφώνεται σε μία δυνατή, γεμάτη αυτοπεποίθηση και γενναία γυναίκα, με τη δύναμη της νεραϊδονονάς, λίγης μαγικής σκόνης και ενός όμορφου πρίγκιπα. Οι ιστορίες με μεταμορφώσεις είναι πάντα ενδιαφέρουσες και ο συνδυασμός με το γυάλινο γοβάκι – φυλαχτό που ψάχνουμε όλες, την απογειώνει.
 
4. Πεντάμορφη και το Τέρας
Ένα παραμύθι που έγινε ταινία, σειρά και μουσική επιτυχία. Η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι ένα από τα πιο διάσημα και συναρπαστικά παραμύθια που έχουν ποτέ ειπωθεί. Η ιστορία της αληθινής αγάπης, όπου μεταμορφώνει ένα απαίσιο τέρας σε γοητευτικό πρίγκιπα, έχει ακουστεί αρκετές φορές. Η Πεντάμορφη ζει μαζί με το άθλιο κτήνος αλλά πηγαίνει στο σπιτικό της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει κοντά του σε μια εβδομάδα ακριβώς. Δυστυχώς εκείνη καθυστερεί, το Τέρας πεθαίνει όσο αργεί και ενώ είναι σχεδόν νεκρό, η Πεντάμορφη έρχεται, τον σώζει με την αγνή της αγάπη, κερδίζοντας έτσι ένα όμορφο πρίγκιπα αλλά και ένα πανέμορφο παλάτι. Δύο σε ένα για την Πεντάμορφη!
 
5. Χάνσελ και Γκρέτελ
Διαφορετικό αρκετά από τα προηγούμενα παραμύθια του «ζήσαν αυτοί καλά», ο Χάνσελ και η Γκρέτελ είναι μια ιστορία δύο αδελφιών, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, που περιφέρονται μέσα στο δάσος και τελικά χάνονται. Τότε εμφανίζεται η απαίσια μάγισσα, που σκοπό έχει να κάνει τα δύο παιδιά gingerbread και να τα φάει και τα ταΐζει ώστε να γίνουν παχουλά. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο που καταφέρνουν τα δύο αδέρφια να δραπετεύσουν από τα δόντια της κακιάς μάγισσας, αλλά και πως την καταστρέφουν στο τέλος. Νόστιμο παραμύθι!
 
6. Ο Πρίγκιπας Βάτραχος
Η ιστορία ενός αρκετά πειστικού βατράχου που μεταμορφώνεται στον πιο όμορφο πρίγκιπα, εμπεριέχει τόση άγρια φαντασία όσο οποιοδήποτε άλλο παραμύθι. Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές, κάθε μία από αυτές είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα και μαγική να την διαβάσεις αλλά και να δεις. Στην μια ο βάτραχος μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα αφού περάσει τρεις σερί νύχτες με την πριγκίπισσα, στην άλλη ένα φιλί αρκεί για να τον αλλάξει.
 
Κάθε παραμύθι έχει ένα όμορφο τέλος. Το καλό νικά το κακό και στο τέλος ένα όμορφο φιλί κλείνει την ιστορία. Αν και η πλοκή μοιάζει ίδια σε όλα, παραμένουν δελεαστικά πάντα.
Υπάρχει κάτι σε αυτές τις ιστορίες που σε κάνει να θέλεις να τις δεις ή να τις διαβάσεις ξανά και ξανά. Δεν συμφωνείς? 
The end.
 
(Πηγή φώτο : www.flickr.com by Mait Jüriado)
 

Αξίζει να διαβάσετε

Κανελοπορτοκαλο λαδοκούλουρα, το είπα!
Κανελοπορτοκαλο λαδοκούλουρα, το είπα! Περιμένοντας τα πράγματα μας να φτάσουν από Ελλάδα (ναι έχω ξενιτευτεί, αλλά θα σας τα πω επόμενη φορά) και μην έχοντας τα απαραίτητα αξεσουάρ στην κουζίνα μου...