WhenaWoman.gr  ⁄   ΑΝΑΖΗΤΑ   ⁄   ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ   ⁄  Μου ζητάει ελεύθερη σχέση.
αναρτήθηκε στις: 22-04-2013 10:33:55 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 6344 φορές
Μου ζητάει ελεύθερη σχέση.
 

Η Ε. ρωτάει :

Γεια σας ονομάζομαι Ε. και θα θελα να πω τον προβληματισμό μου σχετικά με το αγόρι το οποίο βγαίνω εδώ και ένα μήνα +. Βασικά γνωριστήκαμε σε σελίδα κοινωνικής διαδικτύωσης. Μιλούσαμε μερικές μέρες και μου πρότεινε να βγούμε έτσι και έγινε. Την δεύτερη φορά με φίλησε και από τότε οπότε βγαίναμε προχωρούσε ολοένα και περισσότερο το πράγμα. Αν και επειδή είμαι τρίτη Λυκείου ενώ αυτός πρωτοετής φοιτητής στην πόλη μ βρισκόμασταν δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι μετά από ένα μήνα ολοκληρώσαμε. Και την επόμενη μέρα μου σκάει την βόμβα ότι δεν μπορεί να κάνει σχέση μόνο ελεύθερη. Ξέρω πως μέχρι τώρα δεν είχε. Αλλά εγώ άρχισα να δένομαι μαζί του και δεν θέλω να τον χάσω. Μου είπε πως επειδή δεν βρισκόμαστε δεν θέλει δέσμευση και ότι αν του τύχει κάτι καλύτερο ή κ σε μένα γι 'αυτό. Μου είπε πως περνάει ωραία μαζί μου και πως από δω κ πέρα είναι στο χέρι μου το τι θα κάνω, αλλά ότι νοιάζεται για μένα και δεν θέλει να αποτύχω στις εξετάσεις εξαιτίας του. Εγώ δεν θέλω να τον χάσω και μακάρι να μπορούσε να με έβλεπε και εκείνος σοβαρά. Αλλά τώρα δεν ξέρω πως να συμπεριφέρομαι από δω κ μπρος γιατί μου είπε πως δεν κολλάει εύκολα κ πιο πιθανό είναι να κολλήσει με κάποια που θα τον φτύσει την κατάλληλη στιγμή πράγμα που δεν του έχω κάνει.Τώρα τι κάνω?

Η viva απαντάει :

Είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι πριν απευθυνθείς σε εμάς για μια απάντηση, το έχεις συζητήσει και με κάποια φίλη σου. Και είμαι ακόμα πιο σίγουρη, πως η απάντηση που πήρες δεν σου άρεσε. Αλλά το ότι συνεχίζεις και το ψάχνεις σημαίνει, ότι κάπου μέσα σου ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και δεν ακολουθείς μόνο το συναίσθημα. Απλά χρειάζεσαι κάποιον ακόμα να στο επιβεβαιώσει. Κι εγώ Ε. μου δεν θα σου χαϊδέψω καθόλου τα αυτιά ή τα μάτια (παρ’ το όπως θέλεις).

Από αυτά που μου αναφέρεις, αρχικά δεν βρίσκω καθόλου σωστό ( τι σωστό, πονηριά σκέτη, για να μην πω και κάτι άλλο) από μέρους του, να μην σου φανερώσει τις προθέσεις του από την αρχή. Προφανώς δεν  τον συνέφερε (αλίμονο), και αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να έχεις συνέχεια στο μυαλό σου. Δεν λέω ότι σε εκμεταλλεύτηκε, αν μη τι άλλο ενήλικη είσαι, μεγάλο κορίτσι, έτοιμη να βγεις στη ζωή και να δημιουργήσεις. Όμως ο νεαρός μας καλά το πήγε. Τώρα είναι σειρά σου να σηκώσεις ανάστημα και να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει.

Επίσης αυτό που μου κλωτσάει, (μην σου πω ότι με εκνευρίζει αφάνταστα) είναι ότι δεν θέλει δέσμευση γιατί μπορεί να βρει μια καλύτερη… και ότι τι? Θα κάνει πιο εύκολο το να σου πει κορίτσι μου γλυκό άντε γεια τώρα, αλλά μην μου κρατάς κακία γιατί τα έχουμε ξεκαθαρίσει? Ή δηλαδή ότι υπάρχει περίπτωση να βρει μια καλύτερη και ότι μπορεί να παίζει σε διπλό ταμπλό? Και ότι το κάνει και για σένα (ας γελάσω), ότι δηλαδή αν εσύ βρεις κάποιον άλλο (που ειλικρινά, είμαι πεπεισμένη ότι υπάρχουν αγόρια που θα έδιναν τα πάντα να είναι κοντά σου χωρίς δεύτερη σκέψη) θα ανεχτεί να είναι δεύτερος? Αυτό το «ελεύθερη σχέση» πάντα τα αγόρια συμφέρει (εκτός σπανίων περιπτώσεων) γιατί λειτουργεί μονόπλευρα. Α, ναι ξέχασα, σκέφτηκε και τις εξετάσεις σου.. και δεν θέλει να αποτύχεις και για αυτό σου πετάει το μπαλάκι και να πάρεις εσύ όλη την ευθύνη. Μάλλον να σκεφτεί καλύτερα τις δικές του εξετάσεις, γιατί στη σχέση σας έχει αποτύχει παταγωδώς.

Γνώμη μου είναι, να του δείξεις «το δρόμο που του πρέπει τον αγύριστο» για πολλούς λόγους :

πρώτον φέρθηκε πονηρά, και ήταν ανειλικρινής από την αρχή,

δεύτερον, αν δεν είσαι εσύ ότι καλύτερο έχει βρει, τότε να σου αδειάσει τη γωνιά για κάποιον που γι αυτόν θα είσαι πραγματικά τα πάντα. Σχέση που ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό και συναισθηματικά βρίσκεται σε άλλο level δεν γίνεται να προχωρήσει και αυτός που θα πληγώνεται κάθε μέρα και πιο πολύ θα είσαι εσύ. Είμαι σίγουρη πως σε έχει δεδομένη, και δεν θα χρειαστεί να σε μοιραστεί με κανένα,

τρίτον, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, όταν τον φτύσεις κανονικά, συγκεντρωθείς στις εξετάσεις σου, περάσεις στο πανεπιστήμιο, και έρθεις εσύ στη θέση του, όπου θα θέλεις να κάνεις σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς. Τότε θα τον θυμάσαι και θα γελάς, γιατί πήρες ένα πολύ καλό μάθημα. Η ζωή σου είναι μπροστά σου. Το πώς θα είναι, θα το κανονίσεις εσύ.

Έχω σαν αρχή μου, όταν κάποιος με βάζει στη διαδικασία να επιλέξω ανάμεσα σε αυτόν ή σε κάτι άλλο, να πηγαίνω στο άλλο και πίστεψε με ποτέ δεν μου βγήκε λάθος. Τις επιλογές μας πρέπει να τις κάνουμε μόνοι μας και όχι να μας αναγκάζουν.

Ελπίζω να βοήθησα. Το κεφάλι ψηλά και προχωράμε.

 
Ρώτησε τους αρθρογράφους μας για οτι σε απασχολεί

Αξίζει να διαβάσετε

Σνίτσελ με σάλτσα μαγιονέζας
Σνίτσελ με σάλτσα μαγιονέζας Σαν εργένισσα και πολυάσχολη (λέμε τώρα) γυναίκα δεν έχω πολύ χρόνο να μαγειρέψω. Έτσι λοιπόν έχω ανακαλύψει κάποιες πολύ νόστιμες και γρήγορες...