WhenaWoman.gr  ⁄   ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ   ⁄  Γνώριζες ότι : Χριστούγεννα Part II
αναρτήθηκε στις: 19-12-2013 16:27:38 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 6576 φορές
Γνώριζες ότι : Χριστούγεννα Part II
 
Η συνέχεια του άρθρου Χριστούγεννα Part I
 
14. Η ιδέα των δώρων 
Η ιδέα του να χαρίζουμε διάφορα πράγματα στα αγαπημένα μας πρόσωπα προήλθε από τα δώρα που έκαναν οι τρεις μάγοι στον μικρό Χριστό.
 
15. Ηλεκτρικά φωτάκια 
Αρχικά τα έλατα διακοσμούνταν με ειδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κεριά που συμβόλιζαν τα αστέρια. Επειδή όμως τα κεριά ήταν πολύ επικίνδυνα, ο Αμερικάνος Μόρις εφηύρε το 1895 τα ηλεκτρικά φωτάκια που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.
 
16. Κάρτες και μοτίβα
Οι εικόνες και τα μοτίβα στις κάρτες, είναι πολλά και διάφορα. Αρχικά διακοσμούσαν τις κάρτες κυρίως, η γέννηση του Χριστού αλλά και διάφορα χιονισμένα τοπία, αργότερα γύρω στο 1910-1920 άρχισαν οι κάρτες να αποκτούν κορδέλες και άλλα στολίδια.
Σήμερα μπορεί να βρει κανείς όλων των ειδών κάρτες , ακόμα και με ευχές σε όλες τις γλώσσες.
 
17. Χιονάνθρωπος και κάρτες 
Στην σημερινή εποχή χρησιμοποιούμε τους χιονάνθρωπους στις χριστουγεννιάτικες κάρτες, γιατί θεωρείτε σαν αποδεικτικό στοιχείο πως θέλουμε τα Χριστούγεννα να είναι λευκά.
 
18. Άστρο Βηθλεέμ (I)
Η πρώτη σημαντική θεωρία που συνδέεται με άστρο της Βηθλεέμ είναι αυτή του Κέπλερ, την οποία διατύπωσε το 1606. Ο Κέπλερ αναφέρεται σε μια τριπλή συζυγία των πλανητών Δία και Κρόνου στον αστερισμό των Ιχθύων το 7 π.Χ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυο πλανήτες βρέθηκαν τρεις φορές ευθυγραμμισμένοι με τη Γη στον αστερισμό των Ιχθύων.
 
19. Άστρο Βηθλεέμ (II)
Πρόσφατα ο αμερικανός αστρονόμος Μάϊκλ Μόλναρ ήρθε να προσθέσει τη δική του ενδιαφέρουσα εκδοχή στην ερμηνεία του φαινομένου του άστρου της Βηθλεέμ. Ο αστρονόμος ισχυρίζεται ότι έχει βρει την πρώτη αναφορά του αστεριού της Βηθλεέμ εκτός της Βίβλου. 
Μετά από την μελέτη των συμβολισμών στα ρωμαϊκά νομίσματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «αστέρι» ήταν στην πραγματικότητα μια διπλή έκλειψη του Δία, σε μια σπάνια αστρολογική συζυγία που εμφανίστηκε στον αστερισμό του Κριού στις 20 Μαρτίου, του 6 π.Χ., και πάλι στις 17 Απριλίου, του 6 π.Χ. Την απόδειξη της θεωρία του ο Μάϊκλ Μόλναρ την βρήκε στο Mathesis, ένα βιβλίο που γράφτηκε από ένα Ρωμαίο αστρολόγο, ο οποίος αργότερα έγινε Χριστιανός, ονόματι Firmicus Maternus στο 334 μ.Χ.
 
20. Πρώτη Πρωτοχρονιά
Το 45 μ.Χ., γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία η 1η Ιανουαρίου σαν η πρώτη ημέρα του νέου έτους, καθώς το ιουλιανό ημερολόγιο άρχισε να εφαρμόζεται.
 
21. Το πρώτο σε πωλήσεις χριστουγεννιάτικο τραγούδι
Το περίφημο White Christmas (1942) με τη φωνή του Bing Crosby έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια πωλήσεις σαν single. Από το 1942, το White Christmas επανακυκλοφορεί κάθε χρόνο. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του τραγουδιού στα charts ήταν το Δεκέμβριο του 1998 όταν παρέμεινε εκεί για τρεις συνεχείς εβδομάδες.
 
22. Η ακριβότερη χριστουγεννιάτικη κάρτα
Η πιο ακριβή χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Devizes της Βρετανίας, στις 24 Νοεμβρίου του 2004 έναντι του ποσού των 20.000 λιρών Αγγλίας. Η χειροποίητη κάρτα, μεγέθους 13 x 8 cm φτιάχτηκε από το Βρετανό εικονογράφο John Calcott Horsley το 1843.
 
23. Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνα 
Φαίνεται πως ο Sergio Rodriguez Villarreal έχει μια μανία με τα υπερμεγέθη χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μετά το στεφάνι, έφτιαξε το 2000 τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνα. Με ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο βάσης 3,85 μέτρα, η καμπάνα κατασκευάστηκε από 4,854 γυάλινα μπουκάλια.
 
24. Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο
Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου ήταν ένα έλατο της ποικιλίας Pseudotsga menziesii με ύψος 67,36 μέτρα. Το δέντρο στολίστηκε στο εμπορικό κέντρο Northgate Shopping Center στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το Δεκέμβριο του 1950. Στολισμένο και με αναμμένα τα φωτάκια του, το δέντρο ήταν τόσο εντυπωσιακό που παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.
 
25. Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα είχε ύψος 10,77 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Δημιουργοί της ήταν ο J. Terry Osborne και οι φίλοι του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, οι οποίοι την ολοκλήρωσαν το Σεπτέμβριο του 2004. Η τεραστίων διαστάσεων κάλτσα γέμισε με δώρα που διανεμήθηκαν σε άπορα παιδάκια.
 
26. Οι μεγαλύτερες νιφάδες χιονιού 
Οι μεγαλύτερες νιφάδες χιονιού έπεσαν στις 28 Ιανουαρίου το 1887, στο Fort Keogh, στη Μοντάνα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας και η κάθε μία ήταν 38 εκ.
 
Και τώρα που οι γνώσεις σου εμπλουτίστηκαν βγες και μάγεψε τα πλήθη.
 

Αξίζει να διαβάσετε

Ζώδια - καλοκαίρι 2013
Ζώδια - καλοκαίρι 2013 Η τρέλα πάει στα βουνά και εμείς διακοπές, κι επειδή δεν θέλω να σε αφήσω χωρίς εβδομαδιαίες αστροπροβλέψεις θα σου πω εν ολίγοις (γιατί ετοιμάζω και βαλίτσα) τι...