WhenaWoman.gr  ⁄   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ   ⁄   ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ   ⁄  Ζεστή σπιτική σοκολάτα...τι άλλο?
αναρτήθηκε στις: 23-12-2013 13:47:38 γράφτηκε από: Viva έχει διαβαστεί 7668 φορές
Ζεστή σπιτική σοκολάτα...τι άλλο?
 
Απαλή και βελούδινη.
 
Παχύρευστη όσο πρέπει.
 
Με μυρωδιά χαρακτηριστική.
 
Σωστή ζεστή θερμοκρασία.
 
Σε κάθε γουλιά να θέλεις ακόμα κι άλλο.
 
Κι εκεί που έχεις εθιστεί στη γεύση της, τελειώνει.
 
Φυσικά μιλάμε για ένα φλιτζάνι λαχταριστή σοκολάτα. Ή και δύο….
 
 
Υλικά
Τα υλικά είναι για 2 φλυτζάνια. Είμαι σίγουρη θα τα πολλαπλασιάσεις.
 
300 γρ. φρέσκο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
1 ξυλάκι κανέλλα
φλούδα από μισό πορτοκάλι
1 στικ βανίλιας ή 1/2 κουτ. γλυκού υγρή ή 1 κάψουλα σκόνη
 
Εκτέλεση
Λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα (μπεν μαρί : σε μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι βράζει ελάχιστο νερό κι από πάνω μεταλλικό μπολάκι με τη σοκολάτα μέσα. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει με προσοχή χωρίς να πέσει νερό μέσα).
Βγάζεις από τη φωτιά.
 
Σε μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι, ρίχνεις όλα τα υλικά : γάλα, λιωμένη κουβερτούρα, κανέλλα, φλούδα πορτοκαλιού και βανίλια -αν χρησιμοποιήσεις στικ, με ένα μαχαιράκι το ανοίγεις απ’ άκρη σ’ άκρη, βγάζεις με το μαχαίρι τα σπόρια, τα ρίχνεις μέσα στο μείγμα και μετά το στικ.
 
Ανακατεύεις καλά κι αφήνεις το μείγμα στη φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει.
 
Το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις όπως είναι να μείνει για 2-3′.
 
Σουρώνεις το μείγμα στα φλυτζάνια.
 
Πίνεις και απολαμβάνεις!
 
Συμβουλή : για να μην παγώνει γρήγορα το ρόφημα σου το χειμώνα, ρίχνεις καυτό νερό στο φλιτζάνι σου, ώστε να ζεσταθεί. Πετάς το νερό και γεμίζεις με σοκολάτα, τσάι ή καφέ. Enjoy!!!
 
 
(συνταγή : από το βιβλίο -Σοκολάτα- του Στέλιου Παρλιάρου, φώτο από www.flickr.com // by tomfong)
 

Αξίζει να διαβάσετε

Πες Γεια!!!
Πες Γεια!!! Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού 21η Νοεμβρίου Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χαιρετισμού είναι απλός : η προαγωγή της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, και γεφύρωση των...